Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Achtste Corporatiekring over Leren

De Corporatiekring is een jaarlijkse bijeenkomst voor & door corporatiemedewerkers met een passie voor leren. Heb jij ook een passie voor leren? Neem dan deel aan de Corporatiekring!

Meer dan dertig corporaties zijn bij de Corporatiekring aangesloten, van klein tot groot. Niet elke corporatie neemt elk jaar deel, de groepssamenstelling wisselt afhankelijk van de eigen agenda en het thema. En ieder jaar bereiden andere mensen de bijeenkomst voor.

THEMA Corporatiekring 2018

De lerende corporatie & wendbaarheid
27 maart 2018
Van 16.00 tot 20.00 uur (met eten)
Locatie: Jan van der Heijdenstraat 36 in Hilversum (kantoor van de Alliantie)

Heb jij ook een passie voor leren en wil je deelnemen aan de Corporatiekring?

Meld je dan aan bij Conny de Haan (Mozaiek Wonen), via mail of bel: (0182) 69 29 69.

Wil je er eerst meer over weten, dan kun je bellen met Ite Smit (de Alliantie): 06-20 54 76 14.

Programma

Vooraf

Tijdens vorige bijeenkomsten bleek dat we elkaar binnen de sector veel te bieden hebben. Dat kwam vaak ‘en passant’ ter sprake, deze keer is het een onderdeel van het programma. We gaan namelijk 'kwartetten'. Iedereen neemt daarvoor zijn eigen kwartetkaart mee. Bij de uitnodiging zit een Word-bestand (op A3), dat is jouw kwartetkaart. Het verzoek is om daar van tevoren de leermiddelen van jullie corporatie op te zetten. Zet niet alles erop! Kies er maximaal tien uit die jij het interessantst vindt om te delen. Je kunt onderstaand voorbeeld van Havensteder ter inspiratie gebruiken.

De lerende corporatie

Michiel Stadhouders (Ymere) en Ite Smit (de Alliantie) nemen je mee in de fases van organisatieleren; van niets tot wendbaar (agile). Op basis van waar jouw corporatie staat en wat je ambitie is, maak je de keuze om met Michiel of Ite mee te gaan. Zij gaan dan dieper op bepaalde ontwikkelingsfases in.

Kwartetten

We hangen de meegenomen A3-kaarten aan de muur. Tijdens het eten gebruiken we die om te kwartetten: 'Mag ik van jou ..., dan krijg je van mij ...'. De ambitie is dat iedereen met minimaal één nieuwe 'kaart' naar huis gaat.

Wendbaarheid

Agile lijkt het toverwoord. Veranderingen gaan steeds sneller en dat vraagt om een andere manier van werken én leren. Maar hoe doe je dat?
Michiel en Ivanka Eijman, Scrummaster, laten je kennis maken met hoe ze bij Ymere werken aan Wendbaarheid. En jij neemt een duik in de wendbaarheid van jouw corporatie.
Hoe? Dat ervaar je op 27 maart!

Voorbeeld Leeraanbod Havensteder

Zelf in te vullen Leeraanbod