Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Afscheid Erik Wilke

Op 3 april heeft FLOW afscheid genomen van Erik Wilke. Hij is nu echt met welverdiend pensioen. Zijn afscheid in Fort aan de Klop in Utrecht was intiem, inclusief een bijzondere presentatie over werken vanuit de bedoeling, die we als cadeau voor jullie hier delen.

Waardering voor inzet

Tijdens een intieme bijeenkomst kreeg Erik een toespraak van de directeur van FLOW, Johannes Osinga. Deze roemde zijn jarenlange inzet voor de woningcorporatiesector, waarbij hij als interimmanager veel corporaties heeft ondersteund. Na zijn positie als adjunct-directeur bij Aedes heeft Erik zo’n zes jaar bij FLOW gewerkt, waarbij hij onder meer het sectorplan heeft vormgegeven en mede uitgevoerd. Zijn visie, kennis, ervaring en inspiratievermogen zijn bij FLOW erg gewaardeerd. Dit bleek ook uit de toespraak van de voorzitter van het bestuur, Robbim Heins, die ook zijn waardering uitsprak over de inzet van Erik. De projectleiders van de regionale samenwerkingsverbanden van FLOW hadden gezamenlijk een film gemaakt waarin ze terugblikten op de prettige samenwerking en ludieke momenten hierin.

Werken vanuit de bedoeling

Ook was er ruimte voor een inhoudelijke presentatie van Bouke van Weide Jansen van Verdraaide Organisaties. In zijn verhaal nam hij eenieder mee in hoe medewerkers in de sector gemotiveerd kunnen blijven of worden om vanuit de bedoeling te werken, in een context waarin de regeldruk alleen maar toeneemt. Dit sluit aan bij de visie en wijze van leidinggeven van Erik. Verantwoordelijkheid en ruimte geven en een beroep doen op het interne kompas van de medewerker zelf. Tot slot had Erik het laatste woord. Ook hij sprak zijn waardering uit over zijn werkzaamheden bij FLOW en de kracht van de regionale samenwerkingsverbanden. Door te delen krijg je meer.

We delen dan ook onderstaand de presentatie van Bouke van Weide Jansen, ter inspiratie.

Download lezing Anders vasthouden