Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Bereid je in 2019 voor op de toekomst!

Leer van het verleden, leef in het heden en bereid je voor op de toekomst. Het einde van 2018 is in zicht, een mooi moment om naar het komende jaar te kijken. FLOW wil ook in 2019 bereiken dat jij gezond en vitaal en goed opgeleid door je loopbaan heen gaat. Lees hoe we dat gaan doen!

Aan de slag met je duurzame inzetbaarheid

Gezond, vitaal en goed opgeleid door je loopbaan gaan is een hele uitdaging! Maar als je ermee aan de slag gaat, zul je merken hoe fijn het is. Stel je eens voor dat je je werk goed aankunt, dat je blij wordt van je werk, dat je privé en werk goed in balans hebt en gezond bent (ook wel duurzame inzetbaarheid genoemd). Dat zou toch fantastisch zijn? FLOW heeft hiervoor allerlei hulpmiddelen ontwikkeld en komend jaar willen we die goed in de etalage zetten. Met als doel dat jij regelmatig wordt herinnerd om met je duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Trainingen voor leidinggevenden

Om gezond door je loopbaan te gaan, zijn leidinggevenden erg belangrijk. Daarom bieden we in 2019 trainingen aan hoe zij goede gesprekken met hun medewerkers kunnen voeren over duurzame inzetbaarheid. 

Arbeidsmarktonderzoek

Ook doen we in 2019 een arbeidsmarktonderzoek. We gaan dan onder meer onderzoeken welke banen erbij komen in de sector en welke banen verdwijnen. Zo weet je waar je kansen liggen en weet je wat je moet leren om bij te blijven. 

Regio’s ondersteunen

Verder blijven we de regio’s (zoals KLIMMR, Expeditie Loopbaan, Kracht in Mobiliteit) ondersteunen zodat je dicht bij huis persoonlijke ondersteuning krijgt. 

Werkdrukscan

We gaan een werkdrukscan ontwikkelen, zodat corporaties kunnen meten hoe hoog de werkdruk is. Met dit inzicht kunnen er vervolgens met hulp van FLOW oplossingen worden gezocht. 

 

Dit is niet alles wat we van plan zijn. In maart zijn alle plannen bekend, want dan weten we of FLOW subsidie krijgt van het ministerie. Zo ja, dan kunnen we nog meer doen dan wat hierboven staat.

Rest ons nog jullie een gezond en vitaal 2019 te wensen!