Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

FLOW zoekt assistent-programmamanager HRD

FLOW maakt werk van morgen. We verbinden nieuwe expertise over duurzame inzetbaarheid aan vragen uit de praktijk en stimuleren uitwisseling van best practice binnen en buiten de sector. De recent toegekende ESF-subsidies geven een extra stimulans en financiering aan onze innovatieve activiteiten. Om alle ambities te kunnen verwezenlijken zoeken we een assistent-programmamanager HRD (minimaal 0,8 fte).

FLOW in Almere staat voor Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties. FLOW helpt medewerkers in de corporatiesector hun werk goed, gezond en gemotiveerd te blijven doen. Zij ontwikkelt daar als O&O-fonds praktische handvatten voor. FLOW is er voor werkgevers en werknemers. Nu en in de toekomst. FLOW maakt werk van morgen.

FLOW stimuleert, zodat medewerkers van corporaties zich blijven ontwikkelen. Zo zijn ze steeds bij de tijd, breed inzetbaar en geven ze zelf hun loopbaan vorm. FLOW verbindt, zodat professionele en verantwoordelijke werkgevers die medewerkers duurzaam inzetten en begeleiden. Werkgevers- en werknemersorganisaties vormen het bestuur van FLOW. 

De corporatiesector bestaat landelijk uit ongeveer 300 woningcorporaties. Zij vervullen een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in de huisvesting van mensen met een kleine beurs. Gezamenlijk bezitten alle corporaties ongeveer 30 procent van de totale woningvoorraad in Nederland. FLOW houdt zich bezig met het krachtiger en toekomstbestendig maken van medewerkers, waardoor corporaties beter presteren in hun maatschappelijke doelstellingen voor huurders. FLOW is volop in beweging en momenteel gevestigd in Almere. Binnen het kleine, ondernemende team van FLOW zelf staat leren en ontwikkelen ook centraal.

FLOW werkt nauw samen met corporaties en regionale samenwerkingsverbanden om haar toegevoegde waarde te blijven vergroten. Ze verbindt nieuwe expertise over duurzame inzetbaarheid aan vragen uit de praktijk en stimuleert uitwisseling van best practice binnen en buiten de sector. De recent toegekende ESF-subsidies geven vanuit de Nederlandse overheid een extra stimulans en financiering aan de innovatieve activiteiten van FLOW. Om alle ambities, die voortvloeien uit de toegekende subsidie, te kunnen verwezenlijken is FLOW op zoek naar een:

 

Assistent-programmamanager HRD

Ondersteuning projecten O&O-fonds FLOW - minimaal 0,8 fte

 

De uitdaging bij FLOW

Om de sector verder tot ontwikkeling te brengen, zijn binnen FLOW de directeur en twee programmamanagers HRD dagelijks landelijk actief met het uitvoeren van de missie en visie van FLOW. Zij geven sturing en richting aan het werkplan van FLOW en diverse programmalijnen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, waarbij leren & ontwikkelen op dit moment de grootste pijler is. Vanuit de backoffice assisteer jij de twee programmamanagers HRD, zodat zij in hun extern georiënteerde rol de focus kunnen houden op de doelgroep, projecten, werkgevers, stakeholders en andere sectorfondsen.

Dit betekent dat jij vanuit kantoor en namens de programmamanagers onder andere veel externe contacten hebt met uitvoerende partijen, opdrachtnemers, corporaties, projectleiders en deelnemers aan de projecten. Door jouw voorbereidende werk, sluitende digitale vastlegging/informatie-uitwisseling en organisatorische en coördinerende werkzaamheden, loopt alles op rolletjes. Jij bent iedereen zelfs een stapje voor.

Naast jouw inspanningen rondom alle uitvoerende activiteiten van FLOW, draag je bij aan het goed functioneren van de interne organisatie, een sluitend CRM, de externe positionering (communicatie & marketing), procesoptimalisaties, projectadministraties van FLOW en de aangevraagde subsidies en naleving van de AVG.

Je legt verantwoording af aan en werkt zeer nauw samen met de programmamanagers HRD. Ook heb je natuurlijk frequent contact met de directeur van FLOW en de officemanager. Daarnaast onderhoud je functioneel nauwe contacten met het projectbureau FLOW, dat de subsidies voor FLOW realiseert.

Het ideaalprofiel

  • Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur met een duidelijk zwaartepunt op HR, projectmanagement of andersoortige dienstverlening. 
  • Jouw werkervaring deed je bij voorkeur op binnen een HR-afdeling, bij een zakelijke dienstverlener of een andere complexe professionele omgeving waarbij zelfstandige ondersteuning van projecten/programma’s een belangrijk onderdeel was.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift, je bent foutloos in deze.
  • Office 365-applicaties, CRM-systemen en social media kennen geen geheimen voor je.
  • Je bent sociaal-maatschappelijk betrokken, steunt de visie van FLOW en toont eigenaarschap.
  • Je blinkt uit in het coördineren, planmatige en gestructureerde projectondersteuning met moderne ICT-oplossingen, zorgvuldigheid en een zeer enthousiasmerende communicatie.
  • Rijbewijs B en woonachtig op een gunstige reisafstand van Almere.

Interesse in FLOW?

Tegenover dit ideaalprofiel staat een rol met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Het energieke team ziet jouw reactie graag tegemoet! FLOW biedt verloning in schaal H conform de cao Woondiensten, wat tevens een aantrekkelijk pakket aan secundaire voorwaarden met zich meebrengt.

ASBR begeleidt FLOW exclusief bij het hele wervings- en selectieproces. Spreekt de vacature je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij uiteraard benieuwd naar jouw cv en motivatie! Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot Edwin Klomp. Voor reacties per e-mail: vacature@asbr.nl. Voor vragen of een toelichting 06-55 19 42 95.

Direct solliciteren