Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Jong-Aedesleden investeren in hun talent

Op 20 februari organiseerden Jong Aedes en FLOW hun tweede gezamenlijke activiteit. Centraal stond het thema 'talent'. Een betrokken, leergierige groep van twintig jonge corporatiemedewerkers ging aan de slag.

In de eerste activiteit, een inspiratiebijeenkomst in 2018, maakten de deelnemers kennis met FLOW, de koerskaart, stressmanager en Talent in Actie. In de evaluatie gaven ze aan dat vooral Talent in Actie naar meer smaakte. Jong Aedes en FLOW lieten deelnemers opnieuw stemmen over de invulling van het programma. Resultaat was een betrokken, leergierige groep van 20 jonge corporatiemedewerkers die bereid was vrije tijd en huiswerk in te leveren. De Strengths Finder van Clifton (Gallup) gaf ze inzicht in hun vijf toptalenten.

Talent in Actie

Trainer Jolanda Alkemade deed vooraf individuele intakes zodat ze hun leervragen scherp konden maken. Tijdens de workshop Talent in Actie gingen ze daar individueel en met elkaar mee aan de slag. Aan de orde kwamen voorbeelden uit werk en privé, tips om talenten nog beter in te zetten en acties waarmee ze vanuit hun talent nog meer waarde kunnen toevoegen aan hun werk en corporatie.

Deze jonge corporatiemedewerkers hebben onze sector veel te bieden. Ze zijn betrokken, voelen zich verantwoordelijk en steken energie in het voldoen aan de verwachtingen uit hun werkomgeving. Tegelijkertijd is het dan soms een uitdaging om daarbij ruimte te vinden voor hun eigen talenten. Toch ligt juist daar de winst voor zowel zijzelf als hun werkgevers. Investeren in een talent zorgt ervoor dat iemand in een flow komt; het is een katalysator voor prestaties op alle vlakken. 

FLOW ondersteunt

FLOW en Jong Aedes ondersteunen jonge corporatiemedewerkers graag, zowel bij hun eigen ontwikkeling als bij het verbinden met hun collega’s zodat de positieve effecten ook ten bate komen van hun werkgever. Na de bijeenkomst faciliteren we het onderlinge contact tussen de deelnemers zodat ze vanuit de praktijk het geleerde verder kunnen brengen. 

Wil je meer weten over de workshop? Bekijk dan de aankondiging van deze bijeenkomst van 20 februari 2019.