Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

'Kracht van een goede opdracht' overhandigd

Op 7 juni is het boek 'Kracht van een goede opdracht' tijdens Provada aangeboden aan Kees van Nieuwamerongen, directeur Autoriteit woningcorporaties. Onderwerp: wat vraagt opdrachtgeverschap van corporaties en hoe werk je samen met de markt aan een mooie toekomst voor je huurders? FLOW betaalde de ontwikkeling van dit boek.

Van alle walletjes mee-eten, kan dat?

Margriet Drijver, interim-corporatiebestuurder en initiator van het nieuwe boek, ging tijdens de (lunch)sessie Van alle walletjes mee-eten, kan dat? in gesprek met diverse betrokkenen. Verschillende corporaties maar ook andere partijen uit de keten - waaronder directeur Johannes Osinga van FLOW - deelden hun visie op opdrachtgeverschap. Waartoe zijn wij corporaties op aarde? Welke uitdagingen hebben we? En wat betekent dat voor ons opdrachtgeverschap? Welke rol kun je innemen en wat zijn daarvan de gevolgen? Bij het schrijven van het boek constateerde auteur Marjet Rutten dat er bij veel organisaties nog te weinig ervaring is met het verbinden van professioneel opdrachtgeverschap met (de mensen in) de organisatie en dat deze invalshoek meer aandacht moet krijgen.

Professionaliseren van opdrachtgeverschap

FLOW is subsidiegever van het boek en ziet graag dat dit boek een beweging op gang zet waarin medewerkers hun vakbekwaamheid kunnen aanpassen aan de veranderende vraag die ontstaat als corporaties hun opdrachtgeverschap professionaliseren.

Bestellen?

De Kracht van een goede opdracht komt in juli uit. Bestel hem nu voordeling in de voorverkoop. Laat je gegevens achter op www.dekrachtvaneengoedeopdracht.nl en krijg 10 euro korting. Je ontvangt het boek dan voor 29 euro in plaats van 39 euro.

Bekijk preview boek