Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Loopbaanwijzer krijgt persoonlijk maatwerk

De komende tijd werkt FLOW aan verbetering van de toegankelijkheid van de Loopbaanwijzer, zodat het voor nog meer medewerkers aantrekkelijk wordt om de Loopbaanwijzer te gebruiken. Straks krijg je een selectie van de testen aangeboden die past bij je persoonlijke loopbaanvraag én kun je voorafgaand aan de testen al een startgesprek voeren met een loopbaanadviseur.

De Loopbaanwijzer helpt je om je te oriënteren op je loopbaan. Om daadwerkelijk een stap te zetten naar een andere functie, maar ook om je verder te ontwikkelen binnen je eigen functie of gewoon maar eens de balans op te maken. Nog niet alle medewerkers zien dat de Loopbaanwijzer ook voor hen interessant zou kunnen zijn en nog niet alle gebruikers ontdekken de weg binnen de Loopbaanwijzer die voor hen de juiste is. Daarom gaat FLOW de Loopbaanwijzer verbeteren.

Startgesprek met loopbaanadviseur

Om te beginnen gaan we zorgen voor een grotere verweving van loopbaanzelfonderzoek en loopbaanadvies. Nu kun je gebruikmaken van twee loopbaangesprekken als je de noodzakelijke onderdelen van de Loopbaanwijzer hebt afgerond; straks heb je ook de mogelijkheid om een startgesprek te voeren met een loopbaanadviseur voorafgaand aan de Loopbaanwijzer. Zo kun je van meet af aan begeleiding krijgen bij je loopbaanoriëntatie.

Selectie van testen

Verder zorgen we voor een betere afstemming van het aanbod van de Loopbaanwijzer op de persoonlijke loopbaanvraag. Op dit moment kun je je eigen keuze maken uit alle testen; straks bepaal je in drie stappen je vraag en krijg je een testset aangeboden die daarbij past. Zo kun je zo efficiënt mogelijk aan de slag met je loopbaan, terwijl je nog steeds gebruik kunt maken van het totale aanbod.

Samen optrekken met regio's

Tot slot gaan we eraan werken om informatie over en ondersteuning bij de Loopbaanwijzer zo dicht mogelijk bij de medewerkers te krijgen. Hiervoor zullen we samen optrekken met de regionale samenwerkingsverbanden. Zo ervaren medewerkers de stimulans vanuit de eigen regio, onder andere door communicatie en workshops.

Naar Loopbaanwijzer