Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Toolkit Vitale Corporaties beschikbaar

Aan de FLOW Arbo Portal is de online toolkit Vitale Corporaties toegevoegd. Hiermee kunnen corporaties zélf aan de slag met vijf maatregelen om de belastbaarheid van hun medewerkers te bevorderen. De Toolkit staat nu online.

Vijf maatregelen

De vijf maatregelen om de belastbaarheid van corporatiemedewerkers te bevorderen zijn: een vitaliteitsmarkt, powersessie voor medewerkers, workshop voor leidinggevenden, thema-traject en een biofeedbackmeting met coaching. Dit past goed in een aanpak werkdruk, vitaliteit of duurzame inzetbaarheid. In het project Vitale Corporaties zijn het afgelopen jaar bij tien corporaties pilots uitgevoerd om deze maatregelen te toetsen. Zo kregen we zicht op het effect en konden we hier en daar nog verbeteringen doorvoeren. De online toolkit vormt de output van dit project.

Naar Toolkit Vitale Corporaties

Wat zit er in de Toolkit? (pdf)

Vitaliteit kan worden omschreven worden als 'energiek kunnen leven & werken' en wordt onder andere bepaald door de belastbaarheid van mensen: dat wat zij aankunnen. De maatregelen in de toolkit richten zich vooral op het leefstijlgedrag van medewerkers, om zo hun belastbaarheid te verhogen.

Wat biedt de toolkit?

Onder de button ‘Vitale Corporaties’ worden de vijf maatregelen stuk voor stuk beschreven. Onder het kopje ‘Welke interventie past bij mij?’ zijn criteria opgenomen om te helpen bij de keuze van een maatregel. Onder het kopje ‘Project Vitale Corporaties’ vind je meer informatie over het project en het behaalde effect van elke maatregel.

Meer info: Wat verhoogt de vitaliteit van medewerkers?

 

Deze toolkit is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Toolkit Vitale Corporaties