Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Arbeidsfit & Arbo

Wat is dat, arbeidsfit zijn? Dat betekent dat je weet wie je bent, hoe je werkt en waar je goed in bent. Als je dat weet en kunt, kun je regie houden over je eigen loopbaan. En hoe zorg je ervoor dat je arbeidsomstandigheden goed zijn?

Arbeidsfit

Wat is dat, arbeidsfit zijn? Dat betekent dat je weet wie je bent, hoe je werkt en waar je goed in bent. Als je dat weet en kunt, kun je regie houden over je eigen loopbaan. Je staat aan het roer, ook als er binnen en rond je corporatie veel verandert. Je bent flexibel inzetbaar, staat open voor verandering omdat je vertrouwen en inzicht hebt in je eigen kwaliteiten.

Stressmanager

Last van stress en werkdruk? Op zoek naar minder stress en meer ontspanning? Doe dan de Stressmanager. Dit online programma helpt je slimmer om te gaan met de stress en werkdruk in je leven. De informatie met praktische tips en tools kun je meteen in de praktijk toepassen. Het biedt precies wat je nodig hebt om veerkrachtiger en energieker te worden én dat ook te blijven. Thuis en op je werk!

FLOW Arbo Portal

Agressie en werkdruk zijn de belangrijkste arbeidsrisico’s in de corporatiesector. Wil je hiermee aan de slag binnen je corporatie? FLOW Arbo Portal bevat een online toolkit om agressie en werkdruk in de corporatie aan te pakken en/of te voorkomen.

De portal is bedoeld voor medewerkers, managers, HRM’ers, or-leden en preventiemedewerkers van corporaties.

Naar FLOW Arbo Portal

Branchespecifieke RI&E

De Arbo Portal bevat ook allerlei informatie voor het maken van een branchespecifieke RI&E. Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) breng je de risico's en knelpunten op het gebied van de veiligheid en gezondheid in je eigen bedrijf in kaart. Zo krijg je een goed overzicht van de stand van zaken en kun je een plan maken voor de aanpak van de punten die je gaat verbeteren. De uitkomst van een RI&E vormt de basis voor je Plan van Aanpak op het gebied van arbeidsomstandigheden in je bedrijf.

Naar branchespecifieke RI&E

Arbo-werkboeken en Arbo-bladen

FLOW heeft zes Arbo-werkboeken uitgegeven. De eerste vier Arbo-werkboeken zijn bedoeld voor de Technische Dienst en de laatste twee delen voor de kantooromgeving. De Arbo-werkboeken krijgen jaarlijks een update.

Arbo-werkboeken

Onze Arbo-werkboeken omvatten vrijwel alle aspecten waarmee corporaties te maken hebben vanwege de Arbowetgeving. Sommige onderwerpen vereisen extra aandacht, waarbij ook de veiligheid in het geding kan zijn. We hebben die geselecteerd en daarover korte en gerichte Arbo-bladen opgesteld.

Arbo-bladen

Onderzoek vitale corporaties

Wil je weten hoe vitaal jouw corporatie is? Meld je corporatie dan aan voor het onderzoek vitale corporaties en vergroot gratis de vitaliteit van je medewerkers. Er kunnen tien corporaties aan het onderzoek meedoen.

Naar onderzoek vitale corporaties