Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Doen is de beste manier van Denken

Op 14 juni was er een bijeenkomst van Zuidwestsamen Werkt met onder meer de Vrije Denkers.

Op donderdagmiddag 14 juni staat de zaal in het Van der Valk-hotel gereed. Deelnemers druppelen binnen. Iedereen is in afwachting van wat er gaat gebeuren. Directeur-bestuurder van Zeeuwland Marco van der Wel heet iedereen welkom en blikt kort terug op de eerste maanden Zuidwestsamen Werkt. Rianne Vlugt, projectleider van Zuidwestsamen Werkt, vraagt een aantal deelnemers hoe zij diverse activiteiten hebben ervaren. Het enthousiasme van iedereen is aanstekelijk! En dan is het anderhalf uur VOL gas met de Vrije Denkers.

Een interactieve bijeenkomst volgt. Waarbij de Vrije Denkers de aanwezigen al waarschuwden: 'Het gaat snel. En als je maar één ding meeneemt uit deze middag, dan zijn wij al blij.' Het gaat van voorbeelden geven tot actief meedoen van de deelnemers. We leren dat ongemakkelijkheid mag. Dat veranderen een kwestie is van lange adem en blijven herhalen. Dat we onze creativiteit verliezen door hokjes en regels. 'Doe maar normaal!' Maar wat is normaal? Jij bepaalt zelf je leven. Doe gewoon eens dingen. Begin ermee en zet steeds kleine stapjes.

Is de boodschap nieuw? Nee, maar de Vrije Denkers brengen dit op zo’n leuke en aanstekelijke manier. Het zet je weer aan het denken … om er vervolgens wat mee te doen!