Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Gids duurzame inzetbaarheid

Hoe werk je aan duurzame inzetbaarheid? De 'Gids voor duurzaam inzetbare medewerkers' kan je daarbij helpen.

De Gids voor duurzaam inzetbare medewerkers is een praktisch hulpmiddel dat je stimuleert een personeelsbeleid te ontwikkelen voor álle medewerkers van álle leeftijden in je woningcorporatie. Zodat je medewerkers langer gezond, gemotiveerd en met plezier doorwerken. Woningcorporaties waar de medewerkers duurzaam inzetbaar zijn halen het beste uit zichzelf... omdat ze er beter van worden! 

De gids is opgebouwd uit vier fasen:

  • Fase 1: De fundering. Je krijgt als HRM'er of manager inzicht in leeftijd en levensfasen van medewerkers. Ook inventariseer je welke en hoeveel medewerkers nodig zijn.
  • Fase 2: De inspiratiekamer. Je maakt plannen en genereert ideeën en draagvlak.
  • Fase 3: De werkkamer. Je brengt plannen in de praktijk. Oftewel: hard werken en actie.
  • Fase 4: Duurzaam meedoen vraagt onderhoud. De dialoog tussen manager en medewerker over de toekomst, ontwikkeling en scholing staat centraal.

Meer lezen? Download de gids (pdf)

Duurzaam inzetbaar

Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. Dat betekent dat je je als medewerker blijft ontwikkelen, zodat je kunt meebewegen met verandering en langer kunt doorwerken. Daardoor voeg je zowel nu als in de toekomst waarde toe in je werk. Jij plukt daar de vruchten van, je corporatie ook.

Meer lezen over werken aan je inzetbaarheid (18 tips) (pdf)