Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Leer- en werkervaringsplekken

Alles is mogelijk! Oké, bijna alles, maar in ieder geval véél meer dan je denkt. Wat precies? En hoe dan? Ontdek de winst van een werkervaringsplek (WEP). In deze toolkit vind je alle informatie en tools die je nodig hebt in de praktijk. Voor zowel leidinggevende als medewerker.

Wat is een werkervaringsplek?

Een WEP is eigenlijk heel simpel. Een kwestie van doen en gunnen. Bekijk de animatiefilm over een WEP en lees de theorie over leer- en werkervaringsplekken.

Lees meer

In de praktijk

Wat levert een WEP op? Voor de organisatie, de leidinggevende en voor de werknemer? Vele mensen gingen je voor. Laat je inspireren door filmpjes en ervaringsverhalen.

Lees meer

Folder

WERK eens ergens anders, verrijk je ERVARING en trakteer die andere PLEK op jouw talent. Een WEP is een tijdelijke arbeidsplaats, gericht op het opdoen van werkervaring en/of het inzetten/ontwikkelen van talent, van belang voor de toekomst in de loopbaan. Een WEP is het Nieuwe...

Lees meer

Train de trainer

Leer zelf wat een WEP is, hoe je deze kunt vormgeven/inzetten en wat het oplevert. En leer vervolgens jouw eigen collega’s en medewerkers hierover. Dit draaiboek, presentatie en businesscase helpen jou hierin verder.

Lees meer

Overeenkomst/contract en voorbeeld wervingstekst

Bij een WEP is het belangrijk om de juiste afspraken te maken, zodat bijvoorbeeld duidelijk is waar de verantwoordelijkheid ligt en de stip op de horizon duidelijk is. Deze overeenkomst is juridisch getoetst en meteen bruikbaar in de praktijk. Ook vind je een voorbeeld van een...

Lees meer

Vraag & antwoord

Natuurlijk zijn er bij een WEP vragen en ‘beren op de weg’. Door deze meest gestelde vragen op een rijtje te zetten, worden wellicht jouw vragen beantwoord, zodat je echt aan de slag kunt…

Lees meer

Mogelijk dankzij subsidie ESF

De toolkit Werkervaringsplekken is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Lees meer