Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Leiderschapstraining – succesvolle gesprekken met je medewerkers

Als leidinggevende zie je hoe je organisatie verandert en hoe andere eisen worden gesteld aan jouw team. Je ziet ook wat dit vraagt van je medewerkers op het gebied van hun functioneren en ontwikkeling. Je wilt ze graag motiveren om met hun duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling aan de slag te gaan, maar hoe voer je dat gesprek? Welke vragen stel je?

Deze leiderschapstraining staat in het teken van het gesprek over duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling, de onderlinge interactie en het concreet maken van afspraken en acties. De training wordt gegeven door Molijn Training en is ontwikkeld in samenwerking met de Corporatie Academie.

Resultaat

Je leert:

 • de drempel te verlagen om met elkaar in gesprek te gaan over inzetbaarheid en ontwikkeling
 • de juiste vragen te stellen en ondersteuning te bieden om medewerkers te motiveren om in beweging te komen
 • verschillende soorten weerstand te herkennen en hoe je deze ombuigt naar een meer proactieve houding
 • hoe je door middel van positieve communicatie de situatie beïnvloedt.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor leidinggevenden die:

 • medewerkers vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid willen aansturen op eigenaarschap
 • met medewerkers in gesprek gaan of willen gaan over inzetbaarheid en ontwikkeling
 • door een inhoudelijk goed gesprek hun medewerkers willen stimuleren om werk te maken van hun loopbaan.

Werkwijze

Deze training staat helemaal in het teken van oefenen, ervaren en interactie met medecursisten en de trainer. Omdat we persoonlijk resultaat erg belangrijk vinden, nemen er maximaal acht personen per groep deel. In een persoonlijke intake vooraf maak je je leerdoelen kenbaar. Zo leer je in de training precies wat je wilt leren!

Uitgebreid lesprogramma

Deze trainingsdag staat in het teken van het gesprek over (duurzame) inzetbaarheid en ontwikkeling. Vanuit onze eigen ervaring en expertise laten we je ervaren waar medewerkers met dit thema tegenaanlopen en hoe je ze daar het beste bij kunt helpen. Om tot de essentie van het onderwerp te komen, staan we stil bij drie belangrijke vragen: Waarom? Hoe? en Wat?

Waarom?

Waarom is duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling belangrijk?

Hoe?

Als je antwoord hebt op de waarom-vraag, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je dat kunt doen:

 • Hoe ga je het gesprek aan?
 • Hoe nodig je mensen uit om over zichzelf te praten?
 • Hoe stimuleer en faciliteer je mensen aan om in beweging te komen?
 • Hoe ga je om met weerstand en 'vastgeroeste' collega’s?
 • En niet onbelangrijk: hoe werk je zélf aan je inzetbaarheid en hoe kom je over als gesprekspartner?

Wat?

Tot slot kijken we naar wat je kan en mag vragen en wat je als leidinggevende kunt doen en inzetten om de beweging en ontwikkeling te ondersteunen. Ook komt hier aan bod wat FLOW biedt op het gebied van inzetbaarheid en ontwikkeling en wat zo’n gesprek je eigenlijk oplevert.

Extra bijzonderheden

Omdat we het belangrijk vinden dat je echt profijt hebt van de training, volgen we de trainingsdag op met persoonlijke e-coaching. Want hoe leerzaam je de trainingsdag ook hebt ervaren, de kans dat je je op je werk laat leven door de waan van de dag ligt op de loer! Via de digitale leeromgeving of de Molijn Training-app ontvang je korte vragen, tips, opdrachten en reminders zodat je bezig blijft met dat wat je hebt geleerd.

Investering

FLOW betaalt het grootste gedeelte van de trainingskosten mede dankzij subsidie, mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds via het Agentschap SZW. FLOW vraagt een beperkte eigen bijdrage per deelnemer van 85 euro.

Duur van de training

De training duurt een dag. We starten om 09:30 uur en eindigen uiterlijk om 16:30 uur. De voorbereidingsopdracht vraagt ongeveer 15 minuten van je tijd.

De online omgeving met coach staat na afloop van de training nog een maand tot je beschikking.

Meer weten

Heb je een vraag over je aanmelding of de training? Neem dan contact op met Patricia Willemsen, programmamanager FLOW, telefoon (036) 540 23 04. Je kunt ook mailen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze training is helaas niet meer mogelijk. De trainingen zijn nu volop bezig en worden in juni afgerond.

 

Deze training is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage vanuit het Europees Sociaal Fonds.