Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri)

FLOW biedt managers en HRM’ers Masterclasses Mobiliteit en brede inzetbaarheid. Ook vind je hier andere informatie over inzetbaarheid. Hoe beweeg je mee in veranderingen en hoe blijf je inzetbaar? In de kern draait het om bewustwording van het belang je te blijven ontwikkelen. Hoe leer je dat?

Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid

Wil je als leidinggevende en HRM’er met je collega’s in gesprek over mobiliteit en brede inzetbaarheid? Wil je hen helpen hun arbeidsmarktwaarde te vergroten? Bijvoorbeeld door stages, nieuwe kansen of andere leer- en ontwikkelmogelijkheden aan te bieden? Ga je graag met een gedegen plan en concrete werkvormen aan de slag? Volg dan – als corporatie of groep van corporaties – de Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid. Juist als leidinggevende kun je – dagelijks en op de werkvloer – het verschil maken. Door samen met een HRM’er deel te nemen, kun je nog meer impact hebben. Er is in 2018 beperkt plek.

Wat zijn de stappen?

1. Hoe is je deelname nuttig en nodig?

Bespreek binnen je corporatie hoe deelname aan de Masterclass bijdraagt aan de (strategische) doelen. Bekijk hoe de corporatie tijd vrijmaakt voor de Masterclass. Deelname kost 4 tot 5 dagen, verspreid over een halfjaar. Een deel van de tijd wordt besteed op en rond je werk en/of door blended te leren. Het kost je tijd, maar het levert ook concrete resultaten op.

Bekijk of bespreek hoe je de 25 procent eigen bijdrage per persoon (312,50 euro) betaalt. Vaak kan dat uit het individuele loopbaanbudget worden betaald. FLOW betaalt de andere 75 procent.

Daarnaast is het aantal deelnemers per woningcorporatie gemaximeerd:

  • Corporaties met 1 tot 100 medewerkers: maximaal 5 deelnemers
  • Corporaties met 101 tot 250 medewerkers: maximaal 10 deelnemers
  • Corporaties met meer dan 250 medewerkers: maximaal 15 deelnemers.

De deelnemer moet daarnaast een leidinggevende functie hebben of werkzaam zijn in een functie als P&O'er, HR-adviseur of HR-manager.

Voor meer informatie en voorwaarden voor deelname kun je kijken in de Regeling Mobri.

Mobri wordt gegeven door het bureau Factor Vijf. In de Mobri-gids vind je informatie over onder meer het programma, het aantal bijeenkomsten en de trainingslocatie.

2. Meld je aan

Heb je interesse? Je kunt je als corporatie of als groep van corporaties aanmelden bij Karima Smit van FLOW. Samen maken we dan een passend programma dat aansluit bij je wensen. Vervolgens kun je je als groep aanmelden via het Mobri-formulier.

Wees er snel bij, er is maar beperkt plek in 2018. Graag tot ziens bij de Masterclass!

Duurzaam inzetbaar

Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. Dat betekent dat je je als medewerker blijft ontwikkelen, zodat je kunt meebewegen met verandering en langer kunt doorwerken. Daardoor voeg je zowel nu als in de toekomst waarde toe in je werk. Jij plukt daar de vruchten van, je corporatie ook.

Meer lezen over werken aan je inzetbaarheid (18 tips) (pdf)

Gids duurzame inzetbaarheid

Hoe werk je aan duurzame inzetbaarheid? De Gids Duurzaam inzetbare Medewerkers kan je daarbij helpen. De gids is opgebouwd uit vier fasen:

  • Fase 1: De fundering. Je krijgt als HRM'er of manager inzicht in leeftijd en levensfasen van medewerkers. Ook inventariseer je welke en hoeveel medewerkers nodig zijn.
  • Fase 2: De inspiratiekamer. Je maakt plannen en genereert ideeën en draagvlak.
  • Fase 3: De werkkamer. Je brengt plannen in de praktijk. Oftewel: hard werken en actie.
  • Fase 4: Duurzaam meedoen vraagt onderhoud. De dialoog tussen manager en medewerker over de toekomst, ontwikkeling en scholing staat centraal.

Meer lezen? Download de gids (pdf)

Proeftuinen duurzame inzetbaarheid

In 2014 gingen Woonwaard en Woonstichting Etten-Leur Woonwel aan de slag met sociale innovatie. Ze namen de Gids Duurzaam inzetbare Medewerkers (pdf) als vertrekpunt.

Woonwaard introduceerde het voeren van toekomstgesprekken. De corporatie organiseerde een workshop voor medewerkers die aan de slag wilden met hun inzetbaarheid. Ook bood ze een workshop aan aan leidinggevenden. Voor hen was dit een stimulans het thema inzetbaarheid te bespreken met hun medewerkers. De slotevaluatie door Woonwaard was positief.

Woonstichting Etten-Leur Woonwel is onder andere aan de slag gegaan met de instrumenten Strategisch Ontwikkelplan en de Talentenmonitor. Er was een duidelijke projectorganisatie met participatie van alle stakeholders (inclusief or). De slotevaluatie door Woonwel was positief.

Hoe verder?

Duurzame inzetbaarheid en mobiliteit zijn belangrijke thema’s binnen het sectorplan. In september 2015 zijn op deze thema’s pilots en trainingen beschikbaar. Heb je als corporatie een concreet idee of wens voor een training? Heb je als corporatie of deelnemer een goede ervaring met een trainer of procesbegeleider? Deel je tip of top met FLOW via een e-mail naar FLOW.

Uit: Presentatie Geert-Jan Waasdorp tijdens FLOW-Event op 4 februari 2016 (en onderdeel van de Masterclass Mobri bij Leeuwendaal)