Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Masterclass Motor voor brede inzetbaarheid (Mobri)

Ontwikkelen van veranderkracht

Hoe krijg je beweging op gang? Hoe maak je managers en medewerkers bewust van het belang van brede en flexibele inzetbaarheid? Hoe start je het goede gesprek binnen jouw woningcorporatie over werk en toekomst? Hoe verbind je mens- en organisatieontwikkeling? Hoe hangen diverse (hr-)instrumenten, zoals strategische personeelsplanning, jaargesprekken en opleidingsbudgetten, met elkaar samen? Welke stappen gaan wij met onze woningcorporatie en onze mensen zetten om 'fit for the future’ te worden?

Houden deze vragen je bezig? Wil jij met een oplossing aan de slag? Doe dan mee aan de vernieuwde masterclass Motor voor Brede Inzetbaarheid (Mobri)! En neem een collega mee!

Meer over de inhoud van de masterclass

Inschrijving nu open

Wanneer en waar? 

De 3-daagse masterclass Motor voor Brede Inzetbaarheid wordt nog aangeboden op maandag 10 december 2018.

Locatie: Hotel Houten, Hoofdveste 25, 3992 DH Houten

Aanmelden Mobri Landelijk          

Voor wie? 

Deze masterclass is bedoeld voor twee personen per woningcorporatie, die vanuit hun rol of functie bezig zijn met duurzame inzetbaarheid of (strategisch) hrm. Dat kan een hr-adviseur zijn of een leidinggevende, een or-lid of beleidsmedewerker.

Het traject start met een intakegesprek met de directeur-bestuurder of met een sleutelfiguur van jouw woningcorporatie. Aan het eind presenteer je jullie plan aan hem of haar. Zo sluiten de sessies aan op de vraag vanuit jouw corporatie en ga je na afloop meteen verder met wat je gemaakt en geleerd hebt.

Door wie? 

De masterclass wordt gegeven door Factor Vijf Organisatieontwikkeling: onderzoekers en adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid, met veel ervaring binnen de woningcorporatiesector. Meer informatie: www.factorvijf.eu en het interview met Cristel van de Ven van Factor Vijf in Aedes-Magazine

Wat kost het?

De Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (hierna: de Regeling Masterclass Mobri) vanuit FLOW voorziet in een financiële bijdrage voor de masterclass. Concreet betekent dit dat de masterclass 1.250 euro per deelnemer kost, waarvan de corporatie een bijdrage 312,50 euro (25 procent) betaalt. Mobri-aanbieder Factor Vijf brengt deze bijdrage namens FLOW in rekening.  

Hoe kan ik me aanmelden?

Vul het aanmeldformulier in en geef aan of je je voor Mobri Landelijk aanmeldt (open voor alle corporaties) of voor Mobri Regio (alleen voor corporaties aangesloten bij Kracht in Mobiliteit). Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en nadere informatie per e-mail.

Meer weten over duurzame inzetbaarheid?

Duurzaam inzetbaar

Een duurzaam inzetbare medewerker is vitaal, productief en gemotiveerd, een werkend leven lang. Dat betekent dat je je als medewerker blijft ontwikkelen, zodat je kunt meebewegen met verandering en langer kunt doorwerken. Daardoor voeg je zowel nu als in de toekomst waarde toe in je werk. Jij plukt daar de vruchten van, je corporatie ook.

Meer lezen over werken aan je inzetbaarheid (18 tips) (pdf)

Gids duurzame inzetbaarheid

Hoe werk je aan duurzame inzetbaarheid? De Gids Duurzaam inzetbare Medewerkers kan je daarbij helpen. De gids is opgebouwd uit vier fasen:

  • Fase 1: De fundering. Je krijgt als HRM'er of manager inzicht in leeftijd en levensfasen van medewerkers. Ook inventariseer je welke en hoeveel medewerkers nodig zijn.
  • Fase 2: De inspiratiekamer. Je maakt plannen en genereert ideeën en draagvlak.
  • Fase 3: De werkkamer. Je brengt plannen in de praktijk. Oftewel: hard werken en actie.
  • Fase 4: Duurzaam meedoen vraagt onderhoud. De dialoog tussen manager en medewerker over de toekomst, ontwikkeling en scholing staat centraal.

Meer lezen? Download de gids (pdf)

Doe je ook mee?

Je kunt je nu inschrijven voor de masterclass Motor voor Brede Inzetbaarheid.