Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Omscholingsvouchers

Wil je een andere functie gaan uitoefenen, maar heb je daarvoor niet de juiste papieren? Dan is het volgen van een opleiding hét steuntje in de rug. FLOW heeft nu 100 vouchers beschikbaar van 1.000 euro, waarmee je (een deel van) die opleiding kunt bekostigen. Vraag er snel een aan!

Heb je net een gesprek gehad met een loopbaanadviseur of met je leidinggevende over je toekomst? En is de conclusie van het gesprek dat je graag een andere functie wilt gaan uitoefenen, maar dat je daar niet de juiste papieren voor hebt? Wel ben je bereid om een opleiding te gaan volgen, want je wilt graag je hart volgen en er echt voor gaan! De NOS berichtte onlangs dat er een groot tekort is aan jongeren met een mbo-scholing. Het bedrijfsleven staat te springen om mbo-geschoolden. Wat let je om ook als niet-jongere je kans te pakken op de arbeidsmarkt met een mbo-opleiding! 

Vouchers beschikbaar

FLOW heeft via ESF-subsidie van het Agentschap Sociale Zaken & Werkgelegenheid 100 vouchers beschikbaar voor medewerkers zoals jij! Btw mogen we helaas niet vergoeden, maar de opleidingskosten die je maakt tot 14 juli 2018 tot een maximum van 1.000 euro wel! Jouw opleiding mag trouwens best meer kosten dan 1.000 euro, maar het meerbedrag moet jij of je werkgever dan betalen. Met de voucher kun je dus (een deel van) de opleiding bekostigen. Wees er snel bij, want ze zijn vast snel op.

Hoe krijg je die?

Om voor een voucher in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Je hebt maximaal mbo denk- en werkniveau.
  2. Je toekomstige functie kan binnen of buiten je corporatie zijn. Als je gaat voor een functie buiten de branche, dan moet de functie die je wilt gaan uitoefenen voorkomen op de lijst met kansberoepen zoals UWV deze heeft opgesteld. Staat je gewenste functie niet op de lijst, maar vind je wel dat de functie kansrijk is, dan kun je op het aanvraagformulier aangeven waarom jij vindt dat dat wel zo is!
  3. Niet alleen jij, maar ook je loopbaanadviseur of leidinggevende moet op het aanmeldingsformulier aangeven waarom je in aanmerking komt voor deze voucher.
  4. In alle gevallen moet het duidelijk gaan om scholing richting een andere functie (bij je eigen of een andere werkgever) dan de functie die je nu uitvoert.
  5. De scholing vindt plaats in de periode tot 14 juli 2018. Bij een meerjarige opleiding telt het deel mee dat je vóór deze datum hebt gevolgd. Het gedeelte van de opleiding dat is afgerond voor 14 juli moet wel duidelijk aantoonbaar zijn door bijvoorbeeld deelcertificaten of cijferlijsten.
  6. Je bent bereid om tijdens en/of na je opleiding je ervaringen te delen met FLOW zodat we samen andere mensen kunnen inspireren om een aanvraag in te dienen.
  7. Zodra FLOW je aanvraag heeft ontvangen, wordt deze beoordeeld en krijg je zo spoedig mogelijk een brief van ons. In deze brief staan de instructies rond het factureren en het afronden van het traject. Lees deze informatie goed door!
  8. Als de opleiding die je wilt volgen langer duurt dan 14 juli, dan is de uiterste startdatum van de opleiding 1 april. Dit betekent dat je vanaf de startdatum nog drie maanden hebt om vakken te volgen en cijfers te halen. Voor korte opleidingen geldt dit natuurlijk niet.

Wil je in aanmerking komen voor een voucher? Vul dan het aanvraagformulier in. Veel succes!

Aanvraagformulier voucher omscholing

Twee praktijkvoorbeelden van mensen die al een omscholingsvoucher hebben aangevraagd