Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Uitgelicht

Stage-tiendaagse groot succes

Begin februari vond er een ‘volksverhuizing’ plaats: 46 medewerkers hadden tijdelijk een andere baan. Zij deden mee aan de stage-tiendaagse die negen samenwerkende P&O’ers uit de regio Brabant organiseerden. Voor een halve of hele dag konden mensen aansluiten bij een andere corporatie, bij een functie naar keuze.

De negen deelnemende corporaties hebben in totaal 1.144 medewerkers. Dat betekent dat 4 procent van alle medewerkers een kijkje buiten de deur heeft genomen. Functies die in trek waren, zijn: verhuurmakelaar, opzichter, woonconsulent, klantadviseur, adviseur marketingcommunicatie en bedrijfsadministrateur.

Enthousiasme en gastvrijheid

De ‘nieuwsgierigste’ corporatie was Huis & Erf in Schijndel; ruim 26 procent van de medewerkers verruilde zijn werkplek voor één dag. De ‘hartelijkste’ corporatie was De Kleine Meierij uit Rosmalen; 30 medewerkers ontvingen daar maar liefst 19 collega’s van elders.

Reacties

De reacties waren unaniem positief. Hieronder een selectie:

  • “Tijd- en plaatsonafhankelijk werken is bij Area Wonen het nieuwe credo. Daarbij hoort resultaatgericht sturen in plaats van controleren op taken en aanwezigheid tijdens kantooruren. Wat een rust! Wat een vrijheid!“
  • “Het was een interessante en leerzame middag.”
  • “Samengevat een hele interessante dag voor mij.”
  • “’s Ochtends ben ik met de auto naar Rosmalen gereden. Ik was heel zenuwachtig, maar ik kreeg een heel warm welkom van de collega’s van de Kleine Meierij. Ze stonden mij al bij de deur op te wachten. Mijn zenuwen waren op slag verdwenen.”
  • “Een leuk initiatief om een keer in de keuken van een ander te kijken.”
  • “Al met al een leuke ervaring om ook eens te zien dat we het helemaal nog niet zo slecht doen.”
  • “Dank je wel Margo en Frédérique van de Kleine Meierij!”

Achtergrond

De stage-tiendaagse is een manier om medewerkers te enthousiasmeren de blik naar buiten te richten. Het uiteindelijke doel is mensen te stimuleren bezig te blijven of gaan met hun eigen loopbaanontwikkeling. Zo ontstaat er mobiliteit in de sector; wat weer kan zorgen voor frisse wind en energie. Het P&O-netwerk Brabant blijft werken aan enthousiasmerende initiatieven om mobiliteit en inzetbaarheid te bevorderen.