Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

FLOW Woondiensten Employability Portal

Mobiliteit en loopbaanontwikkeling van personeel is actueel bij corporaties. De Woondiensten Employability Portal van FLOW (FLOW WEP) bevat drie instrumenten om de doorstroom van personeel te bevorderen. Voor medewerkers de Loopbaanwijzer om zich verder te ontwikkelen. Voor leidinggevenden twee instrumenten om te zorgen voor een flexibel personeelsbestand.

Instrumenten voor leidinggevenden

Wat is er nodig aan personeel? En welke kwaliteit is in huis? FLOW WEP bevat twee instrumenten voor leidinggevenden waarmee die twee op elkaar zijn af te stemmen:

  • Strategisch Ontwikkelingsplan: helpt de strategie van de organisatie te vertalen naar de benodigde bezetting en ontwikkeling van personeel
  • Talentenmonitor: helpt in kaart te brengen hoe medewerkers functioneren en wat ze nog meer in hun mars hebben.

Instrument voor medewerkers

Ben je tevreden over je loopbaan? Doe je het werk dat je graag wilt doen? Misschien is er wel meer uit je huidige baan te halen. En weet je wel wat je wilt? De Loopbaanwijzer helpt je om op een positieve manier na te denken over je loopbaan en om richting te bepalen. Het bestaat uit drie onderdelen:

  • diverse zelftests om antwoord te geven op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • matching met relevante functies binnen de branche en in verwante branches
  • matching van relevante functies met actuele vacatures.

Hiermee krijg je een goed beeld van je loopbaanmogelijkheden, passend bij je persoonlijk profiel. Als je de Loopbaanwijzer doorloopt, kun je op kosten van FLOW ook twee loopbaangesprekken krijgen met een loopbaanadviseur.

Een van de testen is de Talententest. Op 1 februari 2016 verschijnt een nieuwe Talententest. Je kunt wachten tot de nieuwe Talententest beschikbaar is, maar je kunt ook de huidige Talententest maken. Rond deze dan wel af voor begin 2016. De nieuwe Talententest geeft je ook inzicht in welk type functies het beste past bij je persoonlijke eigenschappen. De nieuwe Talententest kost minder tijd om in te vullen. Bovendien is de rapportage aantrekkelijker vormgegeven en kent deze een duidelijke toelichting.

Nieuwsbrief FLOW WEP-info ontvangen?

Over FLOW WEP verschijnt enkele malen per jaar een nieuwsbrief: FLOW WEP-info. Wil je op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten rondom FLOW WEP en mobiliteit? Stuur dan een e-mail aan info@flowweb.nl met je naam, naam van je organisatie en het e-mailadres waarop je de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Eerdere nieuwsbrieven FLOW WEP-info:

FLOW WEP-info 11-2016 (pdf)

BewarenBewaren

FLOW WEP helpt je bij het bevorderen van de doorstroom van personeel.