Fonds
Leren en
Ontwikkelen
Wooncorporaties

TERUG

Werkdruk- en stresstest

Op zoek naar minder stress en meer ontspanning? Doe de Stressmanager, kijk op FLOW Arbo Portal of bekijk de Toolkit Vitale Corporaties.

Stressmanager

Het online programma Stressmanager helpt je slimmer om te gaan met de stress en werkdruk in je leven.

Naar de Stressmanager

FLOW Arbo Portal

Agressie en werkdruk zijn de belangrijkste arbeidsrisico’s in de corporatiesector. Wil je hiermee aan de slag binnen je corporatie? FLOW Arbo Portal bevat een online toolkit om agressie en werkdruk in de corporatie aan te pakken en/of te voorkomen.

Naar de FLOW Arbo Portal

Toolkit Vitale Corporaties

In de FLOW Arbo Portal zit de online toolkit Vitale Corporaties. Hiermee kunnen corporaties zélf aan de slag met vijf maatregelen om de belastbaarheid van hun medewerkers te bevorderen. Deze maatregelen 

zijn: een vitaliteitsmarkt, powersessie voor medewerkers, workshop voor leidinggevenden, thema-traject en een biofeedbackmeting met coaching. Dit past goed in een aanpak werkdruk, vitaliteit of duurzame inzetbaarheid.

Naar Toolkit Vitale Corporaties

Wat zit er in de Toolkit? (pdf)

Vitaliteit kan worden omschreven worden als 'energiek kunnen leven & werken' en wordt onder andere bepaald door de belastbaarheid van mensen: dat wat zij aankunnen. De maatregelen in de toolkit richten zich vooral op het leefstijlgedrag van medewerkers, om zo hun belastbaarheid te verhogen.

Onder de button ‘Vitale Corporaties’ worden de vijf maatregelen stuk voor stuk beschreven. Onder het kopje ‘Welke interventie past bij mij?’ zijn criteria opgenomen om te helpen bij de keuze van een maatregel. Onder het kopje ‘Project Vitale Corporaties’ vind je meer informatie over het project en het behaalde effect van elke maatregel.

Meer info: Wat verhoogt de vitaliteit van medewerkers?

 

De toolkit Vitale Corporaties is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van het Europees Sociaal Fonds (ESF).