Even opwarmen

Niet te missen op een kerstmarkt: extra dikke hot chocolate en glühwein! Daarom voor jou twee heerlijke recepten om even op te warmen. Je moet wel zelf aan de slag ;-) Onze collega Nicole heeft ze alvast voor je uitgeprobeerd! Niet zoveel tijd om zelf aan de slag te gaan? Chocolademelk uit een pak opwarmen in een pannetje kan ook gewoon!

Italiaanse chocolademelk

Geen gewone chocolademelk, maar typische dikke, romige Italiaanse warme chocolademelk (ofwel: cioccolata calda).

Nodig
  • 190 ml volle melk
  • 115 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade (max. 70%)
  • 2 eetlepels suiker (optioneel)
  • 4 theelepels maïzena

Glühwein

Lekkere en verwarmende glühwein met kruiden zoals kaneel en steranijs en met sinaasappel en citroen. Heerlijk om te maken tijdens koudere dagen.

Nodig
  • 1 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 2 stokjes kaneel
  • 3 stuks kruidnagel
  • 2 stuks steranijs
  • suiker (naar smaak)